2 Thoughts on “Hoppas doroteamössen får åka med”

  • Jag tänker mycket på det här med jobb och bostäder över landet..jag har varit sjukskriven mer än 5 år.. fick ÄNTLIGEN jobb och som tur innan mina ju sjukdagar var slut och jag stod inför en utförsäkring igen..Jobbet var på ann ort.. ..dumt nog sa jag upp min lägenhet och började leta på den andra orten.. Men tjji .. 8-10 års bostadskö.. ringer runt till Alla fastighetsägare….ringde mäklarna hörde om de hade nått svårsålt som man kunde hyra några n månader.. hade in 5 annonser i lokaltidningen.,.. men icke då.. så fick tack nej till arbete.. vilket innebär att från februari får jag leva på 3120 kr i månaden… Sista dagarna har jag ju insett att jag får ju ingen ny bostad med den lilla inkomsten.. Men tankarna har ändå gått runt runt…. Idag ställs kravet att arbetslös ska söka jobb i hela Sverige.. men hur gör man då om det är flera års kö till bostäder och man inte längre får förtur när man får jobb på orten.. Man har ju inte möjlighet att ta ett lån i början heller. Så jag har funderat.. det måste ju se rätt olika ut,, på bostad och arbetsmarknaden över landet.och frågan är ska man ställa sig i ALLA kommuners bostadskö NU ifall man får jobb på orten om typ fem år??.

    Men hur skapar vi möjligheter för folk med jobb och bostäder..jag funderade med det finns ju folk på landsbyggden som har tomma hus ..Varfrö inte samla en sida med de som hyr ut stugor/ hus..det finns kvalster.se för lägenheter.men det borde finnaa för hus stugor på landet med..
    eller har ni någon annan ide..??

    • Monica, det är bra att man får höra talas om såna här historier också. På något sätt utgår diskussionerna oftast ifrån att folk inte ids flytta dit jobben finns. Men det är ju verkligen en sanning med modifikation. Sedan kan man ju verkligen undra om alla jobb finns där de borde finnas, men det är en annan historia. Inez

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *