Spread the love

Alla partier i sjuklövern säger tydligt och klart att de inte kan samarbeta med SD. Därom är de eniga. Däremot är de oeniga om vem som ska ha makten. Trots ett oerhört tydligt valresultat med högt valdeltagande om speglar väljarnas inställning i landet kan de inte hantera situationen. Alla har målat in sig i ett hörn och S och M slåss om statsministerposten.

Nu tog riksdagen som faktiskt har borgerlig majoritet M & KDs budget. Genast anklagar MP, V och S alliansen för att låta sig stödjas av SD. Samtidigt bör vi komma ihåg att inte heller Stefan Löfven vill ha SDs stöd. Så om SD varit mer åt vänster hade problemet inte varit Ulf Kristerssons utan Stefan Löfvens. Om vänstersidan menar allvar med att politiken i riksdagen inte bör göra sig beroende av SD borde socialdemokraterna rimligen stödja en M & KD regering. Då är problemet löst.

Vi skulle ha en regering som kunde ta itu med alla problem som Sverige har just nu. För socialdemokraterna kan fyra år i opposition vara det bästa. De får chansen att hitta tillbaka till sina väljare, få markkontakt igen och stå rustade med en trovärdig politisk strategi. Det är alternativet borde vara mer lockande än att ansvara för en regering som måste driva högerpolitik i en lågkonjunktur. Framför allt det politiska spel som partierna ägnar sig åt i riksdagen är förödande för dem. Folk tappar förtroende för politiken och dess ledare. Det är en farlig väg de gett sig in på.

 

Dela:

4 Thoughts on “Så var det detta med SD!”

 • Helt riktigt och den geniala lösningen på regeringsdilemmat! Inget stöd från SD behövs i det läget!

 • Just därför jag inte vill att S går i oposition. De visade med tydlighet då ledarna ansåg att svensk tillväxt var omöjligt att bryta (utvecklingen mot folkviljan startade i mitten av 1960:talet) att vare sig småföretag eller folket skulle vara med och bestämma.

  Bakom stängda dörrar skulle företrädare för fackföreingar och storföretag göra upp med regeringen.

  Resultatet blev att Sverige hade bland världens mest lönsamma storflöretag i mitten av 1980:talet som till det betalade larvigt låg skatt, Västtuydklands lönsammaste bilföretag gjorde lägre vinst än Volvo och SE-banken högre än Västtysklands lönsammaste bank.

  Skillnaden var att Västtyskland inte misshandlat småföretag så de hade tusentals med upp till 1000 anställda.

  Vidare är överbyråkratiseringen ett samhällsproblem som S till stor del är ansvariga för. Taktiken att tillsätta människor med ”rätt” idiologi som ledare för universitet, högskolor. myndigheter och övrig offentlig förvaltning drev samhällsutvecklingen än längre från folkviljan.

  Jag vill se en koalationsregerineg av alla utom V och SD så de som är amnsvariga för de senaste femtion årens utveckling får hålla i rodret då landet går in i sin djupaste kris i modern tid.

 • Politiken är död det finns inga partier som tänker på den lilla människan som har det sämst till alla vill bara sparka på dom som redan ligger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *