Spread the love

Det här var inte din smartaste strategi Annie Lööf! Hur tänkte du, vi är många som undrar. Först tar du hjälp av SD att fälla Stefan Löfven. Sedan tar du hjälp av socialdemokraterna att fälla Ulf Kristersson som statsminister. Alliansen slår du sönder för att sätta dig i regeringsförhandlingar med Stefan Löfven. Det är bara ett problem du satte upp så hårda krav att alla, utom möjligen socialdemokraterna själva, insåg hur orealistiskt det var. Att kräva av en sargad socialdemokrati att de ska avstå stöd från vänstern och samtidigt driva en högerliberal politik är vägen till undergång. Stefan Löfven var något naiv när han trodde ni skulle göra eftergifter, men makten hägrar. Nu säger du att M & S borde förhandla. Om vad då tänkte du? Vädret kanske, det är ju uppenbart att moderaterna knappast går mer till än vad du kunde tänka dig att göra. Den liberala svansen du haft med dig är ännu mer förvånande eftersom Jan Björklund verkligen är en erfaren partiledare som borde vetat bättre.

Utgångspunkten för detta politiska spel har varit att stoppa SD. Det finns olika syn på hur det partiets framfart ska brytas. Att ge dem ansvar istället för att rida på populistiska svallvågor är en idé. Men din övertygelse är att utestänga dem från allt inflytande i riksdagen. Jag är säker på att du inte ens vill dricka en kopp kaffe med dem, ens på Lucia. I en del av det politiska etablissemanget möter detta agerande jubelrop och applåder. Där är du och andra som inte vill befatta er med SD sanna människovänner för mångfald och solidaritet. Ni är hjältar. Det kanske är gott nog. Vad ni inte vill se att den avståndsresa ni tar också har ökat SDs makt och inflytande. De kom in i riksdagen med drygt 5 procent av rösterna, idag har de över 17 procent. Blir det nyval lär det bli ännu högre stöd för SD. Jimmie Åkesson behöver egentligen inte göra någonting. Han surfar på vågen av dödskjutningar, 35000 uteliggare, barn som riskerar att dö av brist på assistans bara för att nämna något. Svenska folket misströstar – snart jul och ingen regering – vi kan inte ens hoppas på Tomten.

Resultatet av ditt politiska spel är inte så kul.Politikerföraktet ökar, klyftorna ökar. På landsbygden talar de om krig. Många hyllar de gula västarna framfart i Frankrike. Folk börjar helt enkelt få nog. Ropen börjar på en stark ledare, inte alltid så lustigt. Ropen handlar också  om att problem ska lösas inte lappas och lagas. Framför allt handlar kravet om demokrati och kontakt med de människor ni representerar och företräder. Spelet om regeringsmakten handlar inte om dina åtta procent av väljarkåren, de handlar om att ta ansvar för hela folket till och med de som röstade på SD.

Det är bråttom nu. Sverige behöver en regering, trots att SD sitter i riksdagen.

Dela:

7 Thoughts on “Inte så smart Annie”

 • Det är väl uppenbart att någon/några tutat i henne en strategi hur att bli statsminister. Att sedan valresultatet inte blev det förväntade har inte stoppat ambitionen till förverkligandet av denna utopiska dröm.
  Förvånande dock att Jan Björklund hakade på tåget. Jag har ännu inte lyckats klura ut bevekelsegrunderna till agerandet då det vid ett extraval kan innebära Liberalernas upplösning och försvinnande från den politiska scenen. Inte mig emot då de upptar ett spektra som ligger långt från vad som idag kan betraktas som relevant.
  Jag hoppas att utvecklingen går mot extraval och att följden blir att minst två partier lämnar riksdagen för att aldrig återkomma. Förresten bort med hela rasket. Sverige behöver en omstart om vi ska få någon ordning på framtiden. Fast jag är mycket väl medveten om i vilken verklighet jag befinner mig, omgiven som jag är av politiskt okunniga/ointresserade.

 • En verkligt bra artikel skriven Lotta! Du har verkligen koll på vad som händer i landet jämfört
  med 7-klövern som inte vet vilket ben de ska stå på! Den enda vettiga av politikerna är
  Jimmie Åkesson!

 • Sargad S är väl i underkant -läste pm Transportstyrelsen och Maria Ågrens/m fl. framfart med hemligstämplade dokument-detta hände när Löfven åkte omkring som stor statsman och talade om för andra länder hur Europa skulle styras! Resultatet ser vi nu..

 • Jag har ett favoritcitat av Churchill. ”Ibland räcker det inte med att göra sitt bästa, ibland måste man göra vad som krävs.” Det borde i första hand talmannen försöka inse.

 • Det är väl så här egentligen …. Annie och Stefan + anhängare till dem , har redan kommit överens om att , först ska de tillsammans rösta ner Ulf , sedan säger Stefan nej till att röstas om , sedan i 4e och sista omröstningen föreslås Annie till statsminister och alla röstar då ja utom M KD och SD . Så får vi då den katastrof alla väntat på , 8,6% Annie som statsminister och vad sa hon … 40 miljoner invandrare .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *