Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  

Visst är det märkligt att en människa som inte ens känner mig än mindre vet vad jag driver för frågor utnämner mig till rasist utifrån åsikter hon själv formulerat! Paula ursäkta hur tänker du? Har du inget samvete, ingen ärlighet? Vad är du för människa?

så här skriver Paula att jag tycker

” Jag nämnde landsbygden, lågavlönade yrken och oron bland de arbetande samtidigt som jag nämnde invandrare. Varför? Jo för att du i din text indirekt gör ett likhetstecken mellan lågavlönad=SD röstare. Landsbygd=SD röstare och helt tiger om alla de inom dessa områden som själva är invandrare och aldrig i livet skulle rösta på SD. Du debatterar som om dessa människor inte finns!”

En liten information till Paula: Under alla sedan SD bildades och sedan etablissemanget gjorde likhetstecken mellan arbetslösa, outbildade människor på landsbygden har jag bekämpat just det. Det har aldrig varit sant i Sverige. Det är inte sant nu heller ´det finns folk från alla yrkeskategorier som röstar på SD anställda på universitet, företagare, tjänstemän, LO-folk, socialdemokrater som har lämnar till och vänsterpartister har gått över till detta parti. Så den bild du ger av mig är din egen skapande bild. Det är inte så lite fräckt.

Sedan gör du dig själv till offer

Du frågar i slutet av din text om jag ens bryr mig om asylsökande. Givetvis gör jag det och just därför vägrar jag köpa en bild av samhället där deras existens osynliggörs eller bara visas upp i negativa artiklar där de utmålas som ett problem! Att du dessutom har mage att hävda att jag, som själv gång på gång hotats med allt från att mördas till grova våldtäkter skulle hota andra är beyond absurt. Jag har aldrig hotat någon och tänker inte göra det heller. Hot är inget jag någonsin står bakom, och det skulle du veta om du tagit dig tid att kolla upp vem jag är istället för tröttsam slentrian om den aggressiva bruna kvinnan.

Jag har ingen aning om hur du ser ut knappt vem du är. Jag vet bara att du har tagit på dig rollen att döma mig. Att jag skulle ha skrivit ” slentrian om den aggressiva bruna kvinnan” ÄR REN LÖGN! 

Återigen skapar du åsikter och pådyvlar mig åsikter jag inte har och inte gett uttryck för. Detta handlar om förtal, brott mot yttrandefriheten. Är  det inte lite väl lågt att hitta på känslomässiga argument för att framstå i bättre dager. Ack vad det är synd om dig.

Så säger du att du inte ska kalla mig för rasist för att sedan i ord formulera precis det. Jag är en rasist är din slutsats.

”Jag tänker inte säga att du är rasist, men att reflexmässigt utmåla en rasifierad kvinna som aggressiv, hatisk och hotfull är rasism….”

Till slut förstår du vad dina anhängare är beredda att ta till? Förstår du att du inspirerar dem att gå över gränsen, att ljuga och förnedra. Vad är nästa steg? 

Det bedrövligaste är att det enda jag skrev var att ni som hojtar bör komma med ett alternativ för hittills har era utspel bara stärkt SD. 

Några sista ord till Lotta Gröning

Dela:

3 Thoughts on “Paula ger sig inte hon bestämmer vad jag tycker”

 • För att vara avlönad skribent är din läsförståelse sorgligt låg.
  Jag skriver hur du _argumenterar_, inte vad du tycker.
  Jag skriver att din argumentation blir en slentrianmässig kliché om den bruna aggressiva kvinnan, inte att DU har skrivit så (märk väl att jag inte citerade dig i det stycket i min text utan gav uttryck för _min åsikt_ om _din argumentation_.).
  Jag skriver att du GÖR rasism, inte att du ÄR rasist. Två olika saker. Tom Malena Ernman har gjort rasism.

  Slutligen, vet DU vad dina följare kan ta sig till? Jag har kollat din FB, kollat vilka som hyllat dina texter om SD och om mig. En stor portion är öppna rasister, SDare och tom nazister. Tar du ansvar för det? Det syns iaf inte på hur du hanterar dina trådar och helt ärligt skiter jag i vilket för de är vuxna människor och få ta ansvar för sig själva, precis som mina följare får ta ansvar för sig själva. Bland de som kommenterat hos dig är det flera som haglat okvädningsord över mig, långt grövre än vad jag tillåtit mot dig i mina egna kanaler.

  Slutligen: Kritik är inte ett hot mot yttrandefriheten. Att ha olika åsikter är inte kritik mot yttrandefriheten. Att jag attackerar dina argument är INTE förtal. Men sure, om du verkligen tror det, varsågod att anmäla mig.

  Nästa gång du känner för att försvara dina texter, andras djupt, räkna till tio och testa att inte svara i affekt för dina två svar till mig är så enormt låga och inte värdiga en skribent i en av Sveriges största dagstidningar. Jag skäms å dina vägnar.

  • Vi kommer inte längre Paula, du vill inte ta ansvar för vad du skriver. Du attackerar inte mina argument, du ger mig åsikter jag inte har alltså attackerar du dina egna argument du skapat för mig. Det är allvarligt

 • Det går helt enkelt inte att argumentera med såna som Paula.
  Hon är helt säker och erkänner aldrig fel,Är snarare personer som henne som ger SD mer röster.
  Och allt är inte svart på vitt Heller som hon tror,SD=Nazister och rasister och alla på andra sidan är goda,hon kan inte tänka att kanske ligger det något sant i SDs politik som gör att folk röstar på dom? Att dom kanske har rätt i vissa frågor?
  Det går inte att bedriva politik på känslor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *