Spread the love

Hej Paula! Jag har med stort intresse läst ditt öppna brev till mig och även med viss förvåning. Om du ska vara trovärdig i din kritik bör första regeln vara att du läser min krönika ordentligt. Det är oseriöst att kritisera mig för något jag inte har sagt eller drivit. Men jag vet att ni i er krets använder er av en strategi där ni själva bestämmer vad er utsedda motståndare har sagt. Jag har inte krävt att SD ska släppas in i politiken. Jag skrev ” Jag är absolut ingen SD-anhängare men jag måste ändå ställa frågan till alla dessa offentliga gråterskor, lever vi på samma planet, delar vi samma verklighet? Vad är ert alternativ?”

 

Sedan fortsätter du din oseriösa kritik. Känner jag till landsbygden frågar du och stärker din tes med att du bor i en liten håla.

Ja Paula jag bor också i en liten håla, Jag bor i en kommun med knappt 5000 invånare som tog emot 900 asylsökande. Jag kan inte säga även fast kommunalrådet grät i radio att rasismen varit särskilt närvarande hos oss. Tvärtom ställer människor upp för de asylsökande. På landsbygden i små kommuner särskilt norrut välkomnas flyktingar ofta med öppna armar. Problemet blev när vi släppte in så många att kommunerna inte klarade sitt uppdrag och människorna som flytt krig och elände sattes i förvar och bröts ner. Jag har skrivit mycket om en ohuman asylpolitik. Om du tror att lösningen är att driva på kommunpolitikerna har du inte överhuvudtaget inte förstått Sveriges organisation när det gäller asylpolitiken. Det är Migrationsverket som bestämmer hur mycket folk som placeras i olika kommuner utifrån en upphandling där den som har billigast boende vinner.

När det gäller kriminaliteten i förorterna har jag följt den också på nära håll. Du verkar mest ha suttit och slagit på nätet och ger en bild som passar ditt syfte.

Jag måste fråga dig har du någonsin funderat över varför väljare lägger sina röster på det som etablissemanget kallar för rasism, främlingsfientlighet och nationalism. Det finns en röd tråd som återkommer i nästan alla länder i väst. Det är folket mot etablissemanget. Tidigare har de politiska partierna kunnat vinna stöd genom att de haft ett grundläggande förtroende bland människor att de löser problemen. Det gäller inte idag, förtroendet är borta, istället är det partier och politiska krafter som Donald Trump som genom sin politiska retorik ger människor hopp. Framför allt ger de hopp till väljargrupper som känner sig marginaliserade. Det handlar om alla väljargrupper. Forskningen visar att ju mer etablissemanget skäller på SD eller Donald Trump eller Brexitanhängare desto starkare stöd får de. Jag efterlyser ett alternativ till detta hojtande i Sverige innan det är för sent. Det är snart bara ett år till valet.

Jag ställer samma fråga till dig som du ställt till mig; varför vill du hjälpa SD att lyckas? Begriper du inte att du är guld värt för dem? Du ger dem sin särställning du angriper och hatar du mobiliserar nättroll och utnämner människor inklusive jag till nazister. Sover du med gott samvete har du kontroll över din svans?

Bryr du dig alls om invandrare och asylsökande? I så fall skulle du ta deras parti och hitta ett fungerande alternativ till hot och hat, en strategi som sedan SD kom in i riksdagen bara har stärkt deras ställning. Till sist Jag vill inte ha din kamp och gråt för mitt barn! Jag tror inte på dina metoder jag föredrar min egen.

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/ni-som-nobbar-sd–vad-ar-alternativet/

Öppet brev till Lotta Gröning

Dela:

16 Thoughts on “Öppet brev till Paula som underhåller vardagsrasismen”

 • Hur många av dessa 900 tags emot tack vare statliga bidrag och hur många togs emot i akt och mening att kommuninvånarna skulle stå för notan? Frågar åt en kompis….

 • Jag var in och läste ett par av ”Paulas” blogginlägg och jag måste säga att jag blev smått chockad av hennes höga svansföring. Jag börjde fundera hur det skulle vara att träffa den här personen över en kopp kaffe med fikabröd. Går det att hålla en normal konversation eller bryts konversationen regelbundet för allmän korrigering av valda ord. Man kan säga att det finns mansplaining i samhället, men jag vågar påstå att det finns i lika hög grad womansplaining också. ”Paula” är mest troligt en womansplainare.

 • Lotta Gröning, vad är SD alternativ till enligt din mening? Vad har du själv för syn på den högerextrema miljö som SD verkar i. Är det SD som ska minska klyftorna i samhället, är det vad du menar?De alternativ som finns politiskt är de partier som finns i riksdagen. Själv önskar jag en annan fördelningspolitik som krävs för att en utbyggnad av välfärden ska kunna ske både i glesbyggd o stad. Jag tror inte att SD är något alternativ i att för att lösa de frågor jag uppfattar att du menar att folk oroar sig för. Vad tror du?

  • SD är inte alternativ till någonting. Kan du vara snäll och läsa min krönika så hoppas jag du förstår. Jag sökte ett alternativ till att gnälla och skälla på dem eftersom de bara stärker dem.

 • Har svårt att se att Sd ellers Trumps retorik ger människor hopp, tycker snarare folk sluter sig samman och säger att det är nog nu. Tycker du verkligen att Sd och Trump inte tillhör etablissemanget ?? Det är snarare den ekonomiska politiken som marginaliserar stora grupper idag och frånvaron av modiga politiker som sätter ned foten och genomför en rättvis fördelningspolitik. Är gift med en kvinna från Etiopien, hon har bott i Sverige i över 15 år och hon säger att dom sista 4 åren har hon blivit mer undfallande och tystare både i arbetslivet och socialt.
  Hon har upplevt Mengistus diktatur i Etiopien när hennes far blev hämtad mitt i natten och tvingades tillbaka till Eritrea pga han var född där. Vardagsrasismen.är mkt större än ni tror i Sverige idag och jag lägger skulden på Sd och Trumps retorik. I vissa delar av Europa samma bruna, vidriga retorik av maktfullkomliga personer och ja för mig ingår SD där. Mitt hopp står till dom unga som som har en helt annan öppenhet och nyfikenhet och oftast en human och solidarisk värdegrund.

  • Stefan, varför tror du så många röstade på Trump och varför har han fortsatt stöd trots så många rena rama tokigheter. Människor känner sig hotade, är rädda och vill inte några större förändringar och dessutom finns inga politiker som kan förklara för dem varför det händer eller vilket samhälle de vill ha. Än mindre löser de några problem. Då blir Trump eller SD som båda har fungerat som en populistisk dammsugare när det gäller att fånga upp missnöje deras hopp inför framtiden.

 • Pingback: bjornwiklund
 • Du påstår att Donald Duck ger folk en framtidstro en lösning Stämmer det Ger Jimmiegossen någon som helst lösning på något som folk börjat oroa sig genom medias sensationslystnad och svartmålning Vad ger Le Penn för framtidssamhälle
  Vad jag hör och läser mig till och vad mina 60 år som politisk intresserad givet mig för kunskap om dessa predikanter är att de är just predikanter, domedags predikanter utan lösning bara ett skimrande samhälle som endast finns i deras rasistiska hjärnor Likställda med flyget som ska hämta hem sina trogna Det är deras världsbild du vill att vi ska anamma De har ingen lösning på nått De är bara en samling kverulanter utan integritet. Charlataner försvaras av en som påstår sig tillhöra arbetarrörelsen Ge dig
  Du kan använda dina kanaler till att belysa hur Sverigedemokraterna vill fixa pengar till pensioner, sjukvård, skolan & barnen, äldrevård, bibliotek& kultur, järnvägar & infrastruktur etc etc
  Förutom att låsa gränserna. Det går ju bara att göra en gång för de som vill komma Vad sker med de som är här och vad gör vi med de som har skyddsskäl?
  Det kunde du ta reda på och delge andra

  • Lars varför tror du Donald Trump vann presidentvalet? Har funderat över det? Varför drar du in mig med SD? Vad har du fått det ifrån? Den enda jag har sagt är att SD vinner på sådana som du som bara hojtar! Det krävs en annan strategi för att övertyga väljarna att SD inte är alternativet. De vinner på hatet och påhoppen. Jag har efterlyst ett alternativ från sådana som du. Har du någon idé?

   • De vinner på hatet som delas av media De vann tack vare att ingen ifrågasatte vilken politik han skulle använda för att åtgärda alla fel han såg Det är precis vad som sker här i Sverige Att anklaga en rasist för rasism är löjligt men att penetrera SDs lösningar det kan ge något t ex minskande av det statliga kommunala bidraet med 90 miljarder vad blir det för följd av det ute i kommunerna Äldrevården Barnomsorgen Ja vad blir återverkan på den kommunala verksamheten Ägna din tid åt det i stället för att likt Widar svamla Å du, du säger att jag gapar Det har jag gjort i snart 60 år inom den fackliga arbetarrörelsen så ge dig. Vad har du gjort mer än att försöka få oss att acceptera fascismen i SDs form

 • Hej Lotta
  Vem tror du vinner nästa val och varför blev valutgången sådan som den blir?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *