Spread the love

Jag tycker att det var bra att Skottland inte blev självständigt. Jag var lite orolig för det. Men det är ändå en jätteseger för ja-sidan som lyckades driva fram en folkomröstning och dessutom bli utlovade mer självständighet och mer inflytande.  det är underbart och absolut nödvändigt. Jag tror att Skottlands självständighetskamp kommer att få efterföljare och konsekvenser även i andra länder. Samtidigt som jag skriver det här diskuteras om svenska kommuner ska få rätt att stoppa friskolor. Demokratin måste gå före det privata ägandeintresset säger Stefan Löfven. Jag bara hoppas att miljöpartiet inte ger sig i dessa förhandlingar. De vill att folk på landsbygden ska kunna starta en skola om kommunen lägger ner de små och centraliserar. På område efter område inskränks den kommunala demokratin till nackdel för landsbygdsbefolkningen. Socialdemokraterna har övergett landsbygden för länge sedan  och förlorat sina rödaste fästen till SD. Det egentligen absurt att partiet inte ser konsekvensen av sitt handlande. Jag hoppas att Sverige utanför tullarna också reser sig till protest.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *