Spread the love

FP har helt förlorat orienteringen när det gäller skolan och den nya tekniken. Ordning och reda och förbud mot mobiler istället för att anpassa skolan och pedagogiken efter den alltmer ökande digitaliseringen. Inte ens lärarutbildningen har några kurser i IT och pedagogik. Det är egentligen skandal att ett parti med dryga sex procent av rösterna ska styra hela utbildningspolitiken. Andra partier i alliansen, centern till exempel har förstått det nya förutsättningarna, men de får inte lägga sig i utbildningspolitiken. Det är spelreglerna inom alliansen.

Mobilerna behövs i skolarbetet, de allra flesta har en telefon som de kan surfa ifrån. Mobilerna är precis som datorn ett verktyg i undervisningen. Förr hade vi penna och papper och räknesticka, idag har vi mobiler och datorer. Det är helsjukt att förbjuda dem i skolan. Att eleverna inte ska ringa under lektionstid är en sak, men att använda tekniken på rätt sätt är en nödvändighet i det samhälle vi lever i nu. Jag vidhåller att förbjuda mobiler är korkat! Metta Fjellner har förmodligen som andra av Björklunds utredare fått frågor som ger honom precis det svar han önskar för att visa att skolpolitiken är bra. Detta förslag är en katastrof och jag är förvånad att så få reagerar.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *