Spread the love

TV4 har nu enhälligt beslutat att lägga ner alla lokala tv-stationer. Anledningen är att de lokala nyheterna inte är lönsamma.
Nationella nyheter tycks däremot vara mer vinstgivande. Så vad är demokrati mot klirr i kassan?

I sin blogg på TV4 skriver vd Casten Almqvist:allt enligt Expressen
[hr]
[wp_ad_camp_1]
[hr]

”I morgon klockan 9.00 är det personalmöte på Nyhetsbolaget då det kommer att finnas utrymme för att diskutera detta ytterligare, men det finns två missuppfattningar som återkommit i debatten kring lokal-tv som jag gärna vill kommentera redan nu.

Den första är föreställningen att lokal-tv är en vinstmaskin. Det stämmer inte. Sedan tio år tillbaka finns det en väldigt begränsad koppling mellan lokala nyheter och lokala annonspengar. De lokala annonsörerna vill precis som våra nationella kunder gå i våra stora program, och det är den möjligheten som är vårt unika erbjudande till den lokala annonsmarknaden. Däremot har de lokala nyheterna haft en viktig roll i att förstärka TV4 som en del av Sverige.”

De lokala annonsörerna, de är väl som folk på landsbygden är mest. De handlar hellre på stora köpcentra än i lanthandeln. Folk får nöja sig med annonsblad när media läggs ner. Eller åka ett antal mil för en falukorv. Nationella nyheter är ju ganska ointressanta i längden. Tänk på Ekot. Har du lyssnat på P1 under en dag och söljt Ekosändningarna då är man less. Samma nyheter från tidig morgon tills sista sändning. Där finns varken mångfald, nytänkande eller ens variation. Sådan är nationalismen…..

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *