Spread the love

De flesta vet om att den italienska maffian kontrollerar delar av handeln också när det gäller mat och att mycket av de varor som når Europas konsumenter håller lägre kvalitet än utlovat. Enligt en EU studie från 2007 förekommer det att italienska maffian smaksätter rapsolja som, som är tänkt att användas för att smörja maskiner, och sälja som olivolja. Enligt samma EU-rapport blir kriminella organisationer allt mer involverade i matbedrägerier. Det gäller alltså inte bara kött. utan fisk, mjölk, fruktdrycker, ekologiskt odlade grönsaker osv. EU har listat de 10 vanligaste matvarorna som det fuskas med.
Det är inte bara den svenska maten som är poängen. Det är att all mat vi äter ska vara tjänlig och inte skapa sjukdomar och elände. Dessutom bör vi ha en matproduktion i Sverige som gör att vi inte är utan mat efter tre dagar om transporterna från Europa skulle stanna. Vi är oerhört sårbara. Det är nog bara Singapore som är i klass med oss. De måste importera all mat.
Sverige måste ha fler bönder, vi behöver satsa på matproduktion precis som de gör i andra länder. Det värsta med storskaligheten när det gäller mat är dessa att EU och Sverige ser till att transporterna är så billiga att det lönar sig att skicka mat och levande djur över hela världen. Så säger de att miljön är viktig. Nej detta är oacceptabelt.

Alltså ytterligare argument för matuppror!

Vill du skriva på bloggen- Hör av dig

Har du exempel på matfusk hör av dig!

Läs gärna också Svenska dagbladets artikel om de 1o vanligaste typerna av matfusk.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *