Spread the love

Inlägg från Kerstin Kårén. 

Hej mina vänner i Sverige!
Mitt upprop gäller glesbygdutveckling. Nu behöver jag er hjälp att sprida ett budskap om min fantastiska bygd Resele i Ångermanland vid Ångermanälvens strand 12 mil från Höga kusten. Resele har nämligen lyckats vända barnkurvor och inflyttning till bygden och det sjuder av liv av barn hundar hästar o reparationer av hus. Hus som pensionärer och deras barn sålt till återvändande unga familjer som velat bosätta sig i bygden. I stället för att behålla barndomshusen har de sålt till permanentboende unga. Det har genererat till 25 unga inflyttade familjer sen 2007 och en starkt ökande barnkurva. Vi har nu 68 barn i byn 0-12 år

Vi har en ny skola (17 år) o förskola i byn- en helhetslösning med skola förskola o bibliotek samt ett tillagningskök i mitten och matsalen.
Köket är hjärtat i byggnaden och maten till lagas från grunden. Trodde ni nåt annat i min hemby?

Resele ligger 3 mil från tätorten Sollefteå som har dålig ekonomi och och är S -styrd Nu har kommunens tjänstemän kommit med ett nedläggningsförslag på hela skolan och förskolan. Barnen från 0 år ska delas upp i tre grupper och tryckas in på tre olika förskolor och skolor 3 mil bort. Tätorten har övertaliga platser p g a nedåtgående födelsekurva och vill använda vår bygd att täppa till de tomma lokalerna
inne i stan?
Allt är regeringens fel enligt Sollefteå kommun? Skälet är att det krävs lärarlegitimation och vi har behöriga lärare i samtliga kärnämnen, men inte i slöjd o musik + att vi är kommunens minsta skola? Ett dåligt argument tycker vi.

Jag tycker det här måste uppmärksammas runt Sverige!!
Kan ni lägga ut företagarnas folder på nätet och på era facebook sidor och berätta om hur en glesbygd i starkt uppåtgående försöker berätta att vi finns och vi är bra!! Samtidigt som kommunen säger att skolan ska läggas ner!! Kommunen försöker mörka vår inflyttning och har gjort en ”prognos” att de unga familjerna flyttar snart igen?! Märkligt med tanke på att av 25 familjer är 2/3 återvändare och 2/3 har köpt pensionärshus här rustar och satsa i bygden. Läggs skolan ner kommer dock kommunens prognos bli en sanning.

Läs vår nya fina folder och njut av våra barn och ungdomar. De 25 inflyttade familjerna har arbete annars kan de inte köpa hus. Många har F-skatt samtidigt som de har förvärvsarbete!! Läs om RESELEMODELLEN!!

Vi är så STOLTA över vår natursköna bygd med en sån framtidstro!!
Hälsar

Kerstin Kårén
Matambassadör Ångermanland
070 257 24 01 <kerstin.karen@augeri.nu>
http://www.hush.se/y http://www.augeri.nu
http://www.hovenresele.se
Länken ser ut som följer:

http://issuu.com/reseleskola/docs/resele_skola_-_hj_rtat_i_en_framtidsby
?mode=window&viewMode=singlePage
<wlmailhtml:%7b878277D2-F42E-44A7-B006-B47D384F9D40%7dmid://00000004/!x-
usc:http://issuu.com/reseleskola/docs/resele_skola_-_hj_rtat_i_en_framti
dsby?mode=window&viewMode=singlePage>

Dela:

One Thought on “Mitt upprop gäller glesbygdutveckling. Jag behöver din hjälp att sprida budskapet om min fantastiska bygd Resele vid Ångermanälven”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *