Spread the love

När tänker regeringen sätta stopp för Vilda Västern i utsatta områden? Brottsligheten och de internationella ligorna följer ett historiskt mönster när de tar över hela stadsdelar, organiserar sig i klaner och skapar en stat och staten med eget rättsväsende och våld som metod för framgång. 

I USA under 1800-talet i området väster om Mississippifloden gjorde urbaniseringen och kolonialismen området till en krigszon. Konkurrerande grupper tillsammans med föreställningar som frihet, den starkes rätt och framför allt manlighet skapade ett samhälle utan rättvisa och trygghet. Sverige 2021 har också hamnar där. Den organiserade brottsligheten är framgångsrik, den är manlig, den bygger på den starkes rätt och den känner inga gränser.

Gängkriminalitet bygger på välfärdssamhällets svaga punkter och på politiker som drömmer om en bättre värld. Visst är visionen fin att unga människor som råkar i trubbel ska få en andra chans, att de ska få straffrihet och hjälp tillbaka av skolan, socialen och förstående politiker. Det är bara ett problem, barns rättighet till trygghet och en ny start in livet har kapats av en internationell brottslighet som köper deras frihet. De får pengar, märkeskläder och guld om de inrättar sig i gängen och gör som ledarna säger. Vi har tio-åringar som är beväpnade idag, vi har unga människor som gör förorter till en krigszon och vi har blivit vana med mord på öppen gata. 

Länge verkade det som att gängkriminaliteten spelade en mindre roll för de politiskt ansvariga eftersom de sköt varandra. Det var inte okej, de här accepterar vi inte sa Mikael Damberg åtskilliga gånger allt medan våldet eskalerade. Men allt oftare hamnar oskyldiga människor fel och träffas av skott som var avsedd för någon annan. En polis är död, barn dödas och skadas. Polisen jagar fortfarande efter 12-åriga Adrianas mördare. I går träffades två barn syskon, en fem-åring och en sex-åring i benet av kulor som skulle döda någon annan. Nio personer är gripna misstänkta för dådet, de är i åldern mellan 29 år och 17. Alla utom en är dömda för brott tidigare och alla är knutna till den organiserade brottsligheten. Så här ser det ofta ut. Brottslingarna ligger långt före, ligorna kräver upprättelse och död. De dödar på restauranger, hos frisören och bland folk på gatan.

De har också arbetat sig in i välfärdsstaten och på olika sätt lurar de till sig bidrag från olika myndigheter. De är så smarta att de till och med fått projektbidrag för att utveckla demokratin och integrationen. De lurar Skattemyndigheten, Tullen, Transportverket och Försäkringskassan för att nämna några. De idkar också trygghetsskapande åtgärder för invandrare som startat företag. Om de inte betalar för sitt skydd, eller tjallar för polisen förlorar de allt och ofta tillkommer dödshoten. Polisen är maktlös på det området, det var inte länge sedan vi såg en polis som grät över sin på motåtgärder. Rättsstaten kan inget göra.

Så här kan det uppenbarligen inte fortsätta! Visst det finns likande problem i andra EU- länder, men vi utmärker oss i Sverige till exempel när det gäller dödsskjutningar. Jag undrar också om vi inte har för naiva politiker? Jag känner ilska och bestörtning säger Mikael Damberg till Expressen, Stefan Löfven är lika upprörd och förkrossad. När något sker uttrycker ansvariga politiker avsky, sorg och upprörda känslor och därtill hoppar de på varandra. Även om deras upprördhet och frustration kommer från hjärtat, hjälper det inte. De öppna dörrarna till den internationella brottsligheten måste stängas. Barn som lockas in i brottslighet måste upphöra. Det behövs samverkan mellan alla partier, tiden att skylla på varandra har runnit ut. Jag vill se nävarna i bordet och höra vrålet; Nu får det jävlar anamma vara nog!!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *