Spread the love

”Den här politiska röran som nu styr Sverige är som Titanic på sin jungfruresa. Flaggan är i topp och med hög fart styrs båten mot isberget.”

Nu är det stora slitningar i regeringen efter Stefan Löfvens senaste utspel om att Sverige inte ska ha fler flyktingar. Miljöpartisterna gick i taket och Isabella Lövin, Alice Bah Kuhnke och Per Bolund kritiserade utspelet och de betonade att det inte var regeringens linje. Löfvens pressekreterare var också snabbt ute och konstaterade att Löfven talat som partiordförande inte som statsminister.

Stefan Löfven har onekligen problem med sina olika roller, det är sällan han pratar socialdemokratisk politik nu förtiden. Han balanserar ständigt på slak lina eftersom han ser regeringsmakten som det viktigaste uppdraget tillsammans med strategin att isolera SD. Januariöverenskommelsen och samarbetet med MP i regeringen är dock inget för de socialdemokratiska sympatisörerna. Väljarna lämnar partiet och SD som trots sitt utanförskap i princip var lika stora som S i den historiska demoskop mätningen i förra veckan.

Det går givetvis inte att skylla andra partier för socialdemokraternas kris. Den är djupgående och delas med flera andra socialdemokratiska partier i Europa. Forskare hävdar att en anledning är att socialdemokratin har gått så långt till höger att de distanserat sig från sina kärnväljare. Det stämmer väl in på Löfven och hans föregångare på partiledarposten. Högervridningen har varit tydlig. Jag vill ändå ta partiet lite i försvar för de verkar i en tid av den fria marknadsekonomin och den är svår att tygla. Socialdemokraterna gör allt för att försöka men det blir bara tom retorik och gamla slagdängor som ”Alla ska med” eller ”Vi återupprättar Folkhemmet”.

Men det finns förstås flera orsaker till socialdemokratins fall och ett uppenbart misstag är samarbetet med miljöpartiet. Bland de socialdemokratiska kärnväljarna finns det inte något parti som är mer avskytt än miljöpartiet. De har varit uppstudsiga ända sedan de bildades och utmanat partiet och LO många gånger. Ilskan gentemot MP har varit iögonfallande genom åren. S & MP passar helt enkelt inte ihop, de blir båda förlorare.

Den förda invandringspolitiken är ett ypperligt exempel på hur båda partierna sviker sina väljare brottas med en dålig och illa genomtänkt politik. Den bygger på märklig kohandel där känslor istället för verklighetsförankring och realism styr. Invandrarna som båda partierna vill väl blir de största förlorarna. Genom att de under så många år har förnekat problemen och tystat kritiken ger många gett invandrarna skulden för Sveriges alla problem. Vilket givetvis inte är sant, ansvaret är den högsta politiska maktens. Ingen annans. Tyvärr har de svårt att erkänna sina misstag och ta ansvar för utvecklingen.

En annan tydlig konflikt i S & MP samarbetet är klimatfrågan. MP har fått sin vilja igenom och driver undergångsteorin och uppmuntrar klimatångest. Socialdemokraterna som alltid stått för utveckling och tekniska lösningar har hängt med på MPs strategi och väljarna flyr. Att politiker ska skapa klimatångest har aldrig någonsin funnits på en socialdemokratisk agenda. Tvärtom har tillväxten varit verktyget för ett bättre samhälle. Att människor nu ska klä sig i säck och aska stämmer inte ihop med partiets ideologiska grundsatser.

När arga miljöpartister som Isabella Lövin och Alice Bah Kuhnke kräver att Sverige ska visar sin solidaritet med människor på flykt och att det måste få kosta pengar slänger de in en brandfackla till socialdemokratiska kärnväljare. Människor som känner sig svikna av partiet, som tycker Sverige har blivit ett sämre land att leva i och att klyftorna bara ökar. De är inte på något sätt osolidariska eller främlingsfientliga, men de saknar rättvisan!

Många har jobbat ett helt liv och har knappt råd att äta, gamla som vanvårdas och pensionärer som bor på gatan. En skola i förfall, en rättsstat som inte ger människor trygghet och en partiledare som avskaffar värnskatten till förmån för de redan förmögna. Det håller inte för socialdemokraterna.

Jag är fullt medveten om att det inte finns något snabba lösningar eftersom trovärdigheten är så körd i botten för det gamla folkrörelsepartiet som kan stoltsera med att det en gång i tiden byggde Sverige!

Dela:

One Thought on “Miljöpartiet och Socialdemokraterna är ingen bra kombination!”

  • jag är inte ensam vi är många som upplever Sverige som en värld som är uppochnervänd. Inget är normalt våldtäkterna är många, förövarna går fria. Bomber och ekon från skott hörs ofta i storstäderna bilbränder förekommer varje vecka någonstans i Sverige. Svenskarna går inte ut på stan utan att dom är tvungna. Pensionerna är bland dom lägsta i EU. Vårdköerna är långa, det händer inte så sällan att folk dör innan dom fått hjälp. Den demokratiska andan fungerar inte i Riksdagen när regeringen utesluter 20% av ledamöterna i riksdagsarbetena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *