Spread the love

Vaknade i morse med känslan: ”JAG STÅR INTE UT!”
Det som gör mig galen är att vi än en gång har en landsbygdskommitté med eniga representanter från alla partier som lagt en räcka förslag som det inte kommer att bli mer av än, i bästa fall, ett par krusiduller i ytterkanterna. Jag är less!
Hur kommer det sig att förslag som ALLA partier enats om ALDRIG blir förverkligade?

Att genomföra det som sagts, som alla dessutom säger sig vara överens om, borde ske med automatik, lekande lätt som musik från ett självspelande piano. Var sitter det fast?

Nu är det ett år kvar till valet. Jag föreslår att vi ger våra politiker stöd och hjälp att gå från ord till handling. Det borde vara enkelt att manifestera folkligt stöd för förslagen som landsbygdskommittén lagt. Jag gissar att 99 procent av oss som bor i lands- och glesbygd är på. Dessutom är jag rätt så säker att de flesta människor i storstadsområdena också tycker att det är en god idé att sprida ut befolkningen i landet.

De flesta stockholmare vill sannolikt ha kvar sina grönområden om de får välja själva. Och när ockupanterna i Sollefteå, om de inte redan förstått det, inser att nedläggningsförslaget av BB, bara är ett av uttrycken för bristande landsbygdspolitik, så kommer de också att vara på.

Den här listan kan göras lång, och kan bli ett del av det bidrag som vi som opinionsbildare ska lägga på oss själva.

Till er politiker, NÄR NU ALLA PARTIER i riksdagen är för, och om ni dessutom får stöd av det så kallade folket, kan vi då enas om att ni som är förtroendevalda, börjar GÖRA politik i riksdag och regering av det vid flertal tillfällen utredda och sagda?

Ni som exempelvis gått tillbaka från barnledighet under sommaren kan ju börja fila på formuleringarna i motionerna. Jag är mycket tacksam för att ni jobbar, för politik behövs alla dagar på året, jag faktisk alla tider på dygnet också. Så GÖR – OCH GÖR DET NU!

Dela gärna inlägget! Svara på det om du vill vara med och GÖRA POLITIK eller SKAPA OPINION för den.

Inez Abrahamzon, fd ordförande Hela Sverige ska leva och Hela Norden ska leva.

Landsbygdsnätverkets hemsida om kommittén förslag

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht tar emot utredningen

 

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *