Spread the love

Det har varit en stor kritikerstorm mot danskt fläskkött, trots det kom siffror som visar att de danska köttet säljer än mer!

Är vi människor tänkande varelser? Skiljer vi oss från djuren? Ibland undrar jag. Vi har en förmåga att vända ryggen till när vi inte vill se problemen. Det har ingen betydelse om det handlar om oss själva, om våra medmänniskor eller våra djur. Egentligen vore det självklart att vi skulle bry oss om maten vi äter. Vi säger att vi är så upplysta, så kloka och utbildade. Vi säger att vi har hög moral och etik. I Sverige vill vi ju dessutom väldigt gärna framställa oss som världssamvetet. Mitt hjärta trasas sönder när jag ser hur vi hanterar maten vi ska äta. Den levande maten som ska dö för oss. Hur i helvete kunde det bli så här?

Hur kan vi tillåta enorma djurstallar där djuren lever som i koncentrationsläger, i trånga bås, apatiska och enda gången de reser sig är väl för att gå in i slaktbilen. Att dö i ångest, uppställda på löpande band det enda som väntar. Vill vi äta plågade, olyckliga och illa behandlade grisar? Jag vill inte, jag vill inte ens delta i eländet, inte bidra på något sätt. Jag vill inte ge några skattepengar som ska gå till jordbruksstöd till sådan enorma och vidriga anläggningar.

[hr]
[wp_ad_camp_1]
[hr]
belgian-blue

Jag har för länge sedan slutat köpa köttet, jag vill inte ens se det, inte ta i det. Till min stora glädje upptäcker jag att en rörelse är på gång! En konsumentrörelse som påverkar handeln och handlarna. Flera butiksägare inom ICA har slutat med danskt kött. Underbart och deras kunder applåderar! Det handlar inte bara om att vi äter kött av djur som levt I ångest och misär. Vi måste lägga till all antibiotika som används i köttproduktionen internationellt. Antibiotika som skapat resistenta bakterier inte minst hos grisar. i Danmark har du visat sig att dessa bakterier kan sprida sig till människor. Åtminstone befarar forskarna det. På vissa läkarstationer i Danmark har bönderna egen ingång i rädsla för att de ska smitta andra patienter.

Vad är vi på väg? Vad är det vi stoppar i oss? Som konsumenter har vi makt, förutsatt att vi orkar tänka själva och agera. Jag uppmanar alla som tror på etik och moral, som har känslor för det levande och vill äta sunt att handla därefter. Bojkotta varor som kommer från länder med dålig djurhållning, bojkotta varor som skadar miljön. Visst ska vi äta ineternationellt och smaka nya ratter. Men även dessa råvaror kan I manga fall odlas på nära hall. Vi måste bort med långa transporter, bort med fiskpinnar som rensats I Kina, bort med kött som åkt från Sverige och slaktats I Italien eller kor som åkt från USa för att slaktas I Polen. Bojkotta giftbesprutade varor, bojkotta skit rent ut sagt. Varför ska vi äta det? Ställ krav på handlarna. Se till att handlarna inte höjer priset på närproducerat och sänker priset på redan billigt danskt. Det är ju sjukt att grisar vanvårdas för lönsamhet, för att dumma konsumenter ska lockas köpa billigt kött. Kom inte och säg att ni inte har råd! Det absolut dyraste värdefullaste ni har är moralen och etiken. Bruka dessa goda egenskaper för en bättre mathållning. Om vi tillsammans bryr oss får vi bättre mat för bättre priser. Det kallas solidaritet. Skriv under vårt Matuppror och visa politikerna att ni bryr er om vad ni äter. Jobba för en ökad svensk livsmedelsproduktion. Agera nu!

http://www.expressen.se/kvallsposten/nu-rensar-handlarna-hyllorna-i-flask-bojkott/

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *