Spread the love

Vi vill att alla kommuner i landet ska ha möjlighet att utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt och med social sammanhållning. Det bygger på en förändrad politik. De kommuner och regioner som producerar tillväxt genom sina naturtillgångar måste få tillbaka en del av vinsten. Något är fel när de fattigaste kommunerna är de mest produktiva.

Landsbygden har blivit något besvärligt – särskilt om den råkar ligga långt från storstaden. Folket som bor där är för få för att kunna påverka politiken och nu när riksdagens majoritet kommer från storstäderna är det lätt att låta landsbygdsfrågorna bero. Det måste vi ändra på.

Storstäderna är helt beroende av landsbygden och landsbygden behöver storstaden. De är i symbios med varandra. Det är viktigt att förstå det. Och här är okunskapen stor. Tillväxt finns exempelvis inte alls bara städerna, tvärtom är tillväxten större på landsbygden och i de regioner som är rika på naturtillgångar inte minst malmen.

Nu är det dags att vända utvecklingen så att hela Sverige kan utvecklas på lika villkor.

Vi vänder oss till alla som vill och kan bilda opinion och särskilt till politikerna i alla partier som vi tycker missköter landsbygden och de naturtillgångar som finns i Sverige.

Vårt motto är att en del av vinsten ska tillbaka till de kommuner och regioner som har naturtillgångarna. Det viktigt att slå fast att naturtillgångarna är en nationell tillgång och en lokal resurs.

Lotta Gröning och Inez Abrahamzon

Dela:

5 Thoughts on “Nu startar vi en Facebooksida för hållbar utveckling på landsbygden – For Future.”

 • Mycket bra initiativ !
  Vet att ni i många år har kämat med landsbygdsfrågor. Har själv varit politiker i många år och kämpat för samma sak.
  Vi har träffats ett antal gånger med det temat på agendan.
  Men man kan ju undra VARFÖR, det behövs en sådan kamp mot det som borde vara självklart.

  Om JAG (landsbygden ) försörjer DIG (staden,tätorten) med mat,energi,mineraler,rekriation,öppet landsskap,naturupplevelser, m.m
  borde jag väl få en RIMLIG ersättning för detta. Eller är det orimligt ?

  – Hur löser vi det som borde vara självklart ?

  – Ett HÅLLBART samhälle utan en levande landsbygd , finns det ?

  M.v.h Bo Lundmark

 • Mycket bra initiativ. Jag vet inte om vi alla menar samma sak med begreppen ”landsbygd” och ”glesbygd”. Jag tror att även de mindre kommunerna är på väg att avvecklas på samma sätt som landsbygden, det blir bara lite senare om denna utveckling får fortsätta. Än så länge är vi tillräckligt många i samhällen < 50.000 för att kunna sätt tryck i denna fråga. Idag låter ju faktiskt samtliga partier denna utveckling rulla på.

  • Jag håller med om det du säger och har faktiskt lagt ut en text om hur mindre kommuner drabbas. Men de som företräder dem måste tänka till också och sluta administrera den urbanisering som tar kål på dem själva. Tillsammans blir vi starka. Men då kan vi inte haka upp oss på partipolitik, utan måste se till det stora hela och enas över gränserna. Det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *